Fra kompleks og abstrakt til enkelt og konkret – gennem tusindvis af år

//Fra kompleks og abstrakt til enkelt og konkret – gennem tusindvis af år

Fra kompleks og abstrakt til enkelt og konkret – gennem tusindvis af år

Vi har brugt tegninger i tusindvis af år til at gøre det komplekse og abstrakte konkret – fra landkort og arbejdstegninger til brug af symboler i det offentlige rum. Og vi bruger stadig tegninger, når vi skal tydeliggøre tanker, tale og tekst – uanset om det er tegninger af visioner, mål eller retning.

Det er der en god grund til – tegninger er nemlig et universelt sprog, som alle folkeslag bruger og som vi hver især har brugt fra barnsben. Nogle gange tegner vi for vores egen skyld – for selv at blive klogere og se en virkelighed, der endnu ikke findes. Mon ikke de fleste har indrettet deres værelse eller hus med en tegning, endnu før møblerne var indkøbt? Andre gange tegner vi for at forstå mere komplekse sammenhænge – f.eks. projektplaner.

Andre gange tegner vi for andre – og ikke for at de skal blive imponeret over vores evner – men for at skabe fælles billeder af hvordan fremtiden skal se ud eller for at få et fælles billede af nutiden.

Uanset hvad og hvem vi tegner med og for, så kan tegninger noget, som tanke, tekst og tale ikke kan – ligesom tanke, tekst og tale kan noget, som tegninger ikke kan. Men sammen kan tanke, tekst, tale og tegninger noget ganske særligt.

By |2020-02-18T23:31:12+00:00februar 18th, 2020|Nyheder|Kommentarer lukket til Fra kompleks og abstrakt til enkelt og konkret – gennem tusindvis af år

About the Author: